Hur skapar jag en jobbannons?

Steg för steg guide i hur du skapar en jobbannons och får in offerter/kandidater.

För att skapa en jobbannons behöver du skapa ett konto eller logga in på ditt redan befintliga konto. Du kan kostnadsfritt publicera en jobbannons eller uppdrag. Här kan du läsa mer om vad du kan göra utan kostnad och vad som kräver uppgraderingar: https://www.bokadero.se/priceplans/recruitment

Gå till skapa jobbannons när du loggat in på ditt konto.

1. Grundinformation
-Välj vilken organisation som ska publicera annonsen eller lägg till en ny organisation.

-Kopiera en tidigare jobbannons för att utgå från, eller hoppa över detta steg om du inte har en tidigare annons eller inte vill utgå från en.

- Välj anställningstyp.

- Skriv in vilken ort jobbet/uppdraget utgår från eller välj "Ospecificerad ort" om jobbet exempelvis kan utföras på distans.

- Välj sista ansökningsdatum eller välj "Detta är en intressekoll" för att publicera en annons utan sista ansökningsdatum som ligger publicerad tillsvidare.

- Spara & fortsätt

2. Skriv din annons
- Skriv en rubrik på max 100 tecken.

- Skriv din jobbannons och arbetsbeskrivning. Om du har en skapad mall under din organisation kan du använd den här. Tips om att skriva en annons hittar du här: https://www.info.bokadero.se/post/hur-kan-du-f%C3%A5-in-fler-ansokningar-till-dina-annonser

- Välj kategori där annonsen ska synas på bokadero.se, eller hoppa över detta steg.

- Välj om du vill ta emot dina ansökningar till kontot på Bokadero och i dashboarden, eller om du vill ta emot via en annan webbsida. Tar du emot via annan webbsida behöver du inte fylla i Privacy Policy, ett bekräftelsemeddelande eller skapa ansökningsformulär.

- Om du lagt in en Privacy Policy på din organisation läggs den automatiskt in, annars kan du kopiera länken här eller hoppa över steget. Lägger du in er Privacy Policy kommer ansökande ha möjlighet att läsa den och bekräfta att de tagit del av denna vid ansökan.

- Skriv ett bekräftelsemeddelande eller använd dig av en mall under din organisation.

- Spara & fortsätt

3. Skapa ansökningsformulär
- Förnamn, efternamn, e-post och telefon är alltid obligatorisk för ansökande att skicka in. Annars kan du anpassa vilken övrig information du vill ha in.

- Klicka i vilka block du vill ha i formuläret och anpassa rubrikerna.

- Välj vilka av dina block som ska vara obligatoriska.
Exempel på ansökningsformulär:

- Spara & fortsätt

4. Förhandsgranska
- Förhandsgranska hur din annons och ansökningsformulär kommer att se ut för de ansökande. Du kan byta bild som visas på annonsen och ändra text i ansökningsknappen i detta steg, om du vill.

- Spara & fortsätt

5. Valmöjligheter
- Välj var din annons ska publiceras. Vi rekommenderar på karriärsidan, nätverkssida (om du sponsrar någon förening som är kopplad till Bokadero) och Bokadero Jobb. Du kan även välja "Via intern länk" och då hittas endast annonsen via direktlänk.

- Anpassa din delningslänk, om du vill. Här kan du skriva om vad som ska stå under bilden när du delar din annons i t.ex. sociala medier.

- Publicera din annons eller spara i utkast.

Om du publicerar din annons får du möjlighet att kopiera din delningslänk och ansökningslänk.

Delningslänken är länken du använder för att dela din jobbannons på sociala medier och platser där du delar hela annonsen. Det är denna länk du haft möjlighet att anpassa.
Ansökningslänken är en länk direkt till ditt ansökningsformulär, som du exempelvis lägger in på Arbetsförmedlingens Platsbanken. Lathund till Platsbanken hittar du här: https://help.bokadero.se/sv/knowledge/hur-delar-jag-min-annons-p%C3%A5-platsbanken

Vi hjälper gärna dig med spridning av din annons till relevanta målgrupper genom våra annonspaket.

Videoguide: